“Профайн Енерджи избрала терени в Северозападна България, близо са до Монтана Уникална

...
“Профайн Енерджи избрала терени в Северозападна България, близо са до Монтана Уникална
Коментари Харесай

Германски инвеститор с 1 млрд. ще строи уникална ВЕИ централа върху язовир

“Профайн Енерджи ” избрала терени в Северозападна България, близо са до Монтана
Уникална за България слънчева централа върху язовир “Огоста ” в Монтанско желае да построи немски вложител, научи “24 часа ” от няколко самостоятелни източника.

В петък министърът на стопанската система Никола Стоянов съобщи, че до две седмици ще се подпише план за най-голямата еднократна задгранична инвестиция в България до момента на стойност най-малко 1 милиарда евро.

Става въпрос за “Профайн Енерджи ” - взаимна компания на Profine Group, която създава PVC профили, и Wirth Group. Те имат капиталови ползи в производството на ток от възобновими енергийни източници. В момента се учредява дъщерно сдружение на немската компания по българското законодателство. Целта му е създаването и последващата реализация на фотоволтаични централи в България.

Информирани обявиха, че компанията желае да изнася тока от България, с цел да зарежда личното си произвеждане.

“Профайн Енерджи ” е учредена предишния месец като снабдител на енергийни услуги и има за цел да направи 29-те местоположения на групата, които обгръщат 23 страни, значително енергийно самостоятелни.

Profine Group ще взе участие и в национални и интернационалните енергийни планове. Целта на компанията е да дава услуги в региона на възобновимите енергийни източници в Германия и чужбина. Това включва обмисляне на планове, създаване, създаване и употреба на фотоволтаични системи дружно със предпазване на акумулатори и системи за регенеративно произвеждане на сила от вятър и биомаса.

Фотоволтаичният парк ще е върху терен от 4000-5000 дка. Източници от Електроенергийния систематичен оператор обявиха, че в случай че се реализира, това ще е най-голямата фотоволтаична централа. Имало и други огромни планове за по 500-600 мегавата, само че този е максимален, а и най-иновативен, тъй като панелите ще се слагат над водата в язовира.

При присъединението на такава огромна мощ трябват спомагателни запаси, които да контролират системата. Колкото повече беземисионни базови мощности и уреди за предпазване на електрическата енергия има, толкоз повече възобновими източници ще могат да се причисляват в мрежата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР